UZN Eindhoven zet zich in voor Social Return. Maar wat is dat nu eigenlijk? Social Return is het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel is te zorgen dat een investering door, meestal een gemeente of overheidsinstelling, naast het “gewone” rendement ook een sociale winst oplevert. Deze sociale winst is gericht op het creëren van werkgelegenheid van mensen die een uitkering ontvangen of mensen met een andere afstand tot de arbeidsmarkt

De doelgroep van Social Return
Iedereen die langer dan 3 maanden buiten het reguliere arbeidsproces valt, behoort tot de doelgroep van Social Return. Deze mensen kunnen om verschillende redenen thuis komen te zitten of kunnen niet aan een baan komen. Bijvoorbeeld doordat het arbeidscontact niet is verlengd, door faillissement van de werkgever of omdat ze tijdelijk verantwoordelijk zijn voor de zorg van naasten. Een brede groep die een veelvoud aan eisen bevat. Wij kijken niet naar wat mensen niet kunnen, maar de kwaliteiten die ze hebben.

Social Return uitbesteden
Social Return verschilt per gemeente of instelling. Vandaar zien wij de behoefte om dit uit te besteden. Wij kunnen de complete invulling van social return verzorgen. Wij regelen de werving en selectie en helpen in de zoektocht naar de meest geschikte kandidaat voor de functie. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om medewerkers een fijne arbeidsomgeving te bieden.

Meer info? Laat het ons weten via 040 295 48 11 of via https://www.uzn.nl/contact/.

Meer nieuws