Dé baan vinden die bij jou past. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Daarom hebben wij vóór jou een paar belangrijke tips! Deze tips maken de zoektocht voor jou een stuk gemakkelijker.

Tip 1. Zoek een baan die bij je past

Zorg voorafgaand dat je goed voor je zelf weet wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Ga dus niet vacatures solliciteren waarvan je op voorhand weet dat je er niet gelukkig van wordt.

Zoek ook naar een baan die bij jouw niveau past. Zoek niet naar een baan die veel hoger ligt, maar ook niet naar een baan met een té laag niveau. Dat past gewoon niet.

Tip 2. Controleer je CV 

Controleer of je CV nog goed up-to-date is. Laat hierin je kwaliteiten goed naar voren komen en benoem duidelijk wat je relevante werk ervaring is. Plaats je CV op verschillende vacaturesites, zo wordt je CV eerder gezien.

Tip 3. Gebruik je (online) netwerk

Het is heel belangrijk om je connecties te gebruiken. Vraag vrienden, kennissen of familie of ze misschien iets voor je weten of dat ze je op de hoogte kunnen houden. Soms kunnen ze namelijk ook ergens een opening voor je vinden. Daarnaast is het altijd handig om een profiel aan te maken op LinkedIn, probeer ook daar weer zo veel mogelijk connecties te leggen.

Tip 4. Sla een zoekopdracht op

Zorg dat een vacature-alert aanzet, zodat je de vacatures via mail binnenkrijgt. Mocht je een dag geen tijd hebben om te zoeken, dan krijg je de vacatures alsnog in de mail. Wie weet zit daar nét je droombaan tussen.

Tip 5. Focus 

Heb niet 100 sollicitaties tegelijkertijd lopen. Zorg dat je écht de focus behoud op een paar belangrijke vacatures.

Tip 6. Schrijf een goede motivatiebrief

Bedrijven hechten veel waarde aan een goede motivatiebrief. Hierin probeer je jezelf op een enthousiaste manier te verkopen en het bedrijf te overtuigen, waarom ze jóu op gesprek moeten laten komen.

Ben je op zoek naar werk, maar krijg je niks passends gevonden? Misschien kan ik je nog helpen!

Olga Hoovers | 040-2954811
Neem contact op met Olga

Bel 040-2954811 voor een afspraak of meer informatie.

Volg ons op Facebook en vind onze laatste vacatures in je tijdslijn.

Maak connectie met UZN op LinkedIn en volg de laatste ontwikkelingen.

Meer nieuws