Onze slopers en opruimers hebben prima werk: ze worden betaald om allerlei bouwwerken een kopje kleiner te krijgen. Maar hoe ziet hun werkdag er nou uit? Jan vertelt:

“Het is een leuke baan waar geen twee dagen hetzelfde zijn. Wat ik leuk vind, is dat ik altijd iets nieuws ga creëren of iets ouds ga veranderen. Ik hou van aanpakken en geniet van het werk. Mijn dag begint altijd met het uitzoeken van mijn gereedschap en veiligheidsuitrusting. Vervolgens laad ik de bus vol. Ik bereid me vast voor op de werkzaamheden: vandaag ga ik een kantoorgebouw slopen.

Eenmaal op locatie is het eerst tijd voor een goede bak koffie. We bespreken de dag, verdelen de taken en dan kunnen we aan de slag. Ik begin met het verwijderen van het achtergelaten meubilair en alle losse items uit het gebouw. Vervolgens verwijder ik de binnenmuren. Dit doe ik met behulp van mijn hakhamer, die ik gebruik om gaten te maken in de muren. Vervolgens verwijder ik de plafonds.

Als de binnenkant van het gebouw is verwijderd, begin ik met het slopen van de buitenkant. Ik gebruik mijn sloopbijl en sloophamer om beton en stenen te verwijderen. Ik begin met de dakrand en vervolgens verwijder ik de rest van het dak. Na het verwijderen van het dak begint het leukste deel van de sloopwerkzaamheden. Ik kan nu met de sloopmachine de muren omhalen. Ik hak, breek en sloop alle muren tot er niks meer staat.

Na het omhalen van de muren, begin ik met het verzamelen van het puin, zoals staal, hout, plastic en steen. Ik stop alles in afzonderlijke containers. Als ik klaar ben met het opruimen van het puim, verzamel ik de spullen die ik heb gebruikt en vul ik de bus weer met het gereedschap. Tegen het einde van de dag ben ik klaar met het werk. Ik laat een leeg terrein achter waar weer een nieuw gebouw of woning kan worden gebouwd. Het voelt goed om elke dag direct resultaat te zien van mijn werk. Als sloper ben ik trots op wat ik doe.”

Ben jij nu ook geïnteresseerd in een baan als sloper en heb je zin om oude gebouwen op professionele wijze ‘kort en klein’ te slaan? Kun je gestructureerd werken en houd je van direct resultaat? Dan spreken we je graag, want wij kunnen je matchen aan een van onze opdrachtgevers in de bouw. 

Bel Danique op 0611213825 en wie weet sta jij zelf binnenkort met de sloophamer oog in oog met een muur die kapot mag!

Meer nieuws