Je bent werkzoekende en zit te scrollen op internet. Daar is de vacature die helemaal bij je past. Maar hoe zorg je nou dat je de aandacht van de lezer trekt zodat je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek? UZN heeft voor jou dé sollicitatietips.

10 gouden sollicitatietips voor jou!

 1. Zorg eerst dat je CV op orde is. Breng duidelijk naar voren wat je werkervaring is hoelang je dit gedaan hebt en welke opleidingen je gevold hebt.
 2. Dan de motivatiebrief, deze is erg belangrijk want schrijf jij de pakkende brief dan heb je een grote kans om gebeld te worden door de werknemer voor een gesprek. Stel je in de motivatie voor met wat goede punten van je zelf, vertel waarom jij juist degene bent die de geschikte kandidaat is voor deze functie!

Het is je gelukt, je mag op gesprek komen! Hoe zorg je nu dat je een goede indruk achterlaat?

  1. 3. Lees je zelf in over het bedrijf waar je op sollicitatiegesprek gaat en de functie die je gaat uitoefenen. Bereid je voor op wat vragen die gesteld kunnen worden. Bijvoorbeeld; waar zie je jezelf over 5 jaar, of benoem je goede en slechte eigenschappen.

 

  1. 4. Kom op tijd en zorg dat je er netjes en verzorgd uit ziet.

 

  1. 5. Geef gewoon rustig en duidelijk antwoord op de vragen die gesteld worden, weet je niet meteen een antwoord geef dan aan dat je hier even over na wilt denken.

 

  1. 6. Het is ook goed om zelf  vragen te stellen, dan laat je merken dat je echt geïnteresseerd bent. Begin niet meteen over je loon en vakantiedagen dit komt eventueel in een later gesprek aan bod.

 

  1. 7. Zorg dat je vrolijk kijkt en ga niet onderuit zitten.

 

  1. 8. Daarnaast is het erg belangrijk om gewoon je zelf te zijn. Het is niet erg om nerveus te zijn, iedereen heeft dit ooit moeten doen.

 

  1. 9. Geef eerlijk antwoord op vragen en probeer je niet beter voor te doen dan je bent, want dan val je altijd door de mand.

 

  10. Meer dan je best kan je niet doen. En dan is het afwachten op het antwoord.

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op!

Olga Hoovers
Neem contact op

Bel 040-2954811 voor een afspraak of meer informatie.

Volg ons op Facebook en vind onze laatste vacatures in je tijdslijn.

Maak connectie met UZN op LinkedIn en volg de laatste ontwikkelingen.

Meer nieuws